Doeltreffend,
kostenbesparend én
afspraken met een
groot draagvlak

Eigen woning

De behandeling van de eigen woning in een echtscheiding heeft vaak nogal wat voeten in de aarde. Op de eerste plaats heeft de eigen woning met huisvesting te maken. Degene die vertrekt uit de woning moet ergens anders gaan wonen. Het gaat over de basis.

Daarnaast is het zo dat slechts een der partijen of soms géén der partijen de woning kan overnemen, om financiële redenen. En wat als de woning een forse overwaarde danwel onderwaarde heeft? Hoe ga je daarmee om?

En hoe zit het fiscaal met die woning en wie betaalt wat, terwijl er maar één van beiden in de woning woont. Op al uw vragen krijgt u antwoord. Al deze zaken zijn onderdeel van de besprekingen bij Consensus Echtscheiding & Mediation. Uiteraard dienen we rekening te houden met het huwelijks goederen regime. Hoe ben je getrouwd? In gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden, of je samen woont, een geregistreerd partnerschap hebt of een andere vorm van samenleving. De woning, de huisvesting, het (t)huis is altijd een issue. Indien er bij een van de scheidende partners een wens is om de woning over te nemen, zal Consensus in overleg met u altijd een toetsing laten doen of de hypotheek haalbaar is en of het een reële optie is.
Lees meer

“Consensus Echtscheiding & Mediation staat voor aandacht, expertise, maatwerk en biedt duidelijkheid over keuzes en belangen in een onoverzichtelijke situatie die echtscheiding heet”