Doeltreffend,
kostenbesparend én
afspraken met een
groot draagvlak

Mediation

De term mediation komt steeds vaker voor. Maar wat is mediation eigenlijk? En wat is het verschil met echtscheidingsbemiddeling?

Het verschil tussen mediation en echtscheidingsbemiddeling is groot. Maar in de praktijk worden de begrippen door elkaar gebruikt. Bij Consensus werken Rob en Hanneke. Zij zijn mediator én echtscheidingsbemiddelaar.

Echtscheidingsbemiddeling is meer de praktische invulling van het onpartijdig begeleiden van twee partijen in hun echtscheiding. De afspraken dus.

Mediation is een methode om buiten de rechter om conflicten op te lossen. Een mediator werkt met partijen op een ‘vrijwillige basis’.

Een mediator heeft een neutrale positie en heeft als taak om partijen te begeleiden naar een voor hen beiden aanvaardbare oplossing van een probleem. Heel specifiek voor mediation is dat de partijen uiteindelijk zelf de ‘oplossing’ vormgeven.

Steeds vaker wordt in Nederland gebruik gemaakt van mediation. Jaarlijks worden vele duizenden geschillen via mediation naar tevredenheid opgelost.

Naast mediators zijn we ook echtscheidingsbemiddelaars, omdat u nu eenmaal niet de inhoud van alle zaken kunt weten en u dus ook geïnformeerd dient te worden. Wij zullen u door de te nemen beslissingen heen leiden en dat zijn er veel zoals u kunt lezen in ons stappenplan.

 

“Consensus Echtscheiding & Mediation staat voor aandacht, expertise, maatwerk en biedt duidelijkheid over keuzes en belangen in een onoverzichtelijke situatie die echtscheiding heet”