Binnen Consensus is er
voor kinderen alle aandacht.
Zij kunnen aan de scheiding
immers niets doen.

Tips voor ouders die gaan scheiden

Praat positief over de andere ouder tegenover de kinderen al zegt het gevoel soms iets anders. Maak geen ruzie in het bijzijn van de kinderen. Praat met de kinderen. Vertel geen sprookjes, maar ben duidelijk. Maak het ook niet mooier. Let op de loyaliteit die kinderen hebben en aannemen.

Kinderen mogen uw verdriet best zien als de draad daarna maar weer wordt oppakt. Vastzitten in verdriet is niet iets dat kinderen van nature eigen is, daarom kunnen ze dat bij volwassenen (‘hun ouders’) niet goed plaatsen als het blijft voortduren.

De eigen disbalans, onmacht, frustratie, woede en verdriet, neemt soms een loopje met het verstand. Dat haalt vaak niet het beste in de mens naar boven. U samen kunt uw kind behoeden voor dat wat ze niet hoeven te zien en te weten.

Lees meer

Wij zijn ambassadeurs van Villa Pinedo: Dé plek voor kinderen van gescheiden ouders.

Kindvriendelijk scheiden. Op de website van Villa Pinedo krijgt u gratis advies van kinderen met gescheiden ouders! Kijk eens op:

www.villapinedo.nl

“Consensus Echtscheiding & Mediation staat voor aandacht, expertise, maatwerk en biedt duidelijkheid over keuzes en belangen in een onoverzichtelijke situatie die echtscheiding heet”