Consensus luistert,
bemiddelt en begeleidt

Familiekwesties

Consensus bemiddelt ook in andere familiekwesties.

U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld:

  • Erfkwesties.

Na het verdriet van het verlies van het overleden familielid wordt de rouwverwerking vaak wreed verstoord door ruzies over de afwikkeling van de nalatenschap. Vaak heeft dit verregaande negatieve gevolgen voor de verstandhouding binnen de achterblijvende relaties wanneer de nalatenschap niet op een neutrale en vakkundige wijze wordt afgewikkeld. Consensus zorgt voor een goede begeleiding. Dit is van belang voor alle betrokkenen, zodat een goede familieverhoudingen kunnen blijven voortbestaan.

Lees meer
  • Verdeling of toedeling van een woning uit een nalatenschap.

Door de emotionele waarde van de ouderlijke woning is de verdeling of toedeling vaak aanleiding tot een conflict. Welke waarde heeft de woning als één van de familieleden de woning wil overnemen? Als het conflict met een onpartijdige mediator kan worden opgelost door in overleg met elkaar te blijven, is het voor alle partijen beter.

Lees meer
  •  Conflicten tussen kinderen onderling of tussen kinderen en een ouder.

Conflicten tussen de kinderen en de nieuwe partner van de ouder. Dit komt nogal eens voor in het geval van nieuwe samengestelde gezinnen.

Lees meer

 

Consensus Echtscheiding & Mediation is gevestigd te Rosmalen. Het werkgebied bestrijkt: Rosmalen, ’s-Hertogenbosch (Den Bosch), Empel, Vught, Boxtel, Sint Michielsgestel, Schijndel, Geffen, Nuland, Heesch, Oss, Uden en de omliggende gemeenten.

“Consensus Echtscheiding & Mediation staat voor aandacht, expertise, maatwerk en biedt duidelijkheid over keuzes en belangen in een onoverzichtelijke situatie die echtscheiding heet”