Go to Top

Maatwerk

Iedere echtscheiding is anders. Elk mens is uniek en daarom is de dynamiek tussen twee van die unieke mensen bijzonder. Mensen reageren op elkaar omdat ze bepaalde eigenschappen hebben. En mensen die al lang en soms al heel lang bij elkaar zijn, reageren vaak vanuit patronen op elkaar. Hierdoor is de communicatie tijdens het huwelijk een belangrijk gegeven in de echtscheiding en is de communicatie ook een groot aandachtspunt tijdens de echtscheiding, met name in het belang van het wel en wee van de kinderen.

Daarnaast spelen in iedere echtscheiding belangen en emoties. Dat maakt dat geen van de echtscheidingen, die in de jarenlange ervaring van de Consensus mediators gepasseerd zijn, hetzelfde zijn verlopen. Iedere echtscheiding start bij ons daarom met een schone lei zonder enige vooringenomenheid of oordeel richting. Wij willen een neutrale positie innemen en weten dat dat ook van ons wordt verwacht.
Een financiële afwikkeling is bij ons het vervolg op de overeengekomen afspraken. Wij zullen veel moeite doen de scheidingswensen te vertalen in goede financiële afspraken.

Al deze onderdelen maken dat een echtscheidingsproces maatwerk is, dat uit gaat van een goed leven na de scheiding. Hoe ga je verder als de echtscheiding een feit is? Daarom is het motto: “Want er is een leven na de scheiding”.