Go to Top

Tips voor ouders die gaan scheiden

Praat positief over de andere ouder tegenover de kinderen al zegt het gevoel soms iets anders. Maak geen ruzie in het bijzijn van de kinderen. Praat met de kinderen. Vertel geen sprookjes, maar ben duidelijk. Maak het ook niet mooier. Let op de loyaliteit die kinderen hebben en aannemen.
De eigen disbalans, onmacht, frustratie, woede en verdriet, neemt soms een loopje met het verstand. Dat haalt vaak niet het beste in de mens naar boven. U samen kunt uw kind behoeden voor dat wat ze niet hoeven te zien en te weten. Kinderen mogen uw verdriet best zien als de draad daarna maar weer wordt oppakt. Vastzitten in verdriet is niet iets dat kinderen van nature eigen is, daarom kunnen ze dat bij volwassenen (‘hun ouders’) niet goed plaatsen als het blijft voortduren.
Wanneer is het goed? Dat kunnen we niet altijd zeggen. Kijk soms eens even naar u zelf en stel u eens voor dat u dat kind bent……..wat zou die echtscheiding met u zelf doen?  Hoe wilt u dat uw kinderen later terugkijken op deze periode?
Veel informatie voor ouders die gaan scheiden vindt u op www.villapinedo.nl ; “de plek voor kinderen van gescheiden ouders”.